Inhoud


Financiën Organisatie

Regelgeving

Het is eigenlijk een merkwaardige zaak dat de bouwers van een project moeten voldoen aan een hele reeks wet en regelgeving en veiligheidseisen en dat ten aanzien van bestrating weinig wordt omschreven.
Het is verstandig om op voorhand met de diverse partijen, zoals gemeente, nutsbedrijven, provincie en eventueel de waterschappen contact op te nemen. Informatie over en van deze partijen kan van invloed zijn op het te maken ontwerp, maar ook zeker op de uitvoering ervan.

1. V&G-plannen
Een separate aannemer voor de bestratingen dient een V&G-plan uitvoeringsfase op te stellen. Uit pragmatische overwegingen kan de bouwkundige aannemer een onderlegger aanreiken waarop de bestratingaannemer dit kan aanvullen. De bouwbegeleider kan bij de nutsbedrijven aangeven dat hij kopieën wil ontvangen van de V&G-plannen van de nutsbedrijven om tenminste dit aspect onder de aandacht te brengen.

2. Besluit Bodemkwaliteit (voorheen bouwstoffenbesluit)
Het Besluit Bodemkwaliteit stelt eisen aan bouwstoffen die met grond en grondwater in aanraking kunnen komen. Dit is van toepassing op alle materialen binnen dit controleplan. Vulzand, puingranulaat, straatstenen, voegzand, opsluitbanden, tuinaarde, enz. moeten dus allemaal voldoen aan het Bouwstoffenbesluit. Denk hierbij aan partijkeuringen en productcertificaten.

3. Omgevingsvergunning
In sommige gevallen is een aparte inritvergunning noodzakelijk. Nagegaan moet worden of dat aan de orde is voor het onderhavige project, zo ja, dan dient deze te worden aangevraagd tijdens de indienen van de stukken bij het OLO. Het doorlopen van het vergunningen traject, WABO, Woningwet en Bouwbesluit is aan te bevelen. Het is ook aan te bevelen om alle wet- en regelgeving na te lopen omtrent speeltoestellen en andere elementen die in de terreininrichting worden gebruikt.



Financiën Organisatie