Inhoud


Ontwerp Regelgeving

Financiƫn

Aannemers hebben belang bij een gestroomlijnde organisatie om uiteindelijk een complete woning op te kunnen leveren. Bij een project koopwoningen of appartementen zal hij contacten leggen met een sanitairleverancier die beschikt over een showroom. Kopers kunnen daar hun sanitair uitzoeken en bestellen. De leverancier verwerkt e.e.a. op tekening en de aannemer kan vervolgens de installaties en mogelijk ook de indeling en verdere afwerking voorbereiden op het bestelde sanitair. De kosten worden via het meer- en minderwerk met de koper verrekend.

1. Sluitingsdatum
De aannemer dient voor alle mogelijk te wijzigen zaken na te gaan tot welk moment de koper kan wijzigen zonder dat dit consequenties heeft voor de voortgang van zijn project. De wijzigingskosten kunnen tot dat moment beperkt blijven tot het wijzigen van tekeningen. Wijzigingen die worden gewenst na de sluitingsdatum kunnen leiden tot extra kosten omdat wellicht onderdelen moeten worden gesloopt en opnieuw aangebracht. Soms zijn wijzigingen na de sluitingsdatum niet meer mogelijk omdat de woning niet tijdig kan worden opgeleverd. In de meeste gevallen is hier sprake van een intern proces van de aannemer en staat de bouwbegeleider hier buiten.

2. Bemonstering
Voor alle individuele woningen is het niet mogelijk om sanitair te bemonsteren. Kopers worden doorverwezen naar showrooms van keuken- en tegelleveranciers. Dit is ook aan te bevelen voor andere bouwprojecten. De eventuele meerkosten moeten worden verrekend met het meer- en minderwerk of via stelposten.Ontwerp Regelgeving